Menu
Politiet anbefaler at tirsdagens pride-arrangement i Mo i Rana utsettes. Bildet er fra en tidligere pride-feiring i Oslo. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Pride-arrangør trosser politiet – gjennomfører arrangement i Mo i Rana

Arrangøren av Mo i Rana Pride vil trosse politiets anbefaling om å utsette tirsdagens pride-arrangement. Politiet sier de ikke kan garantere for sikkerheten.

Av NTB | 28.06.2022 12:16:41

Kriminalitet og rettsvesen: Margrethe Møllevik i Mo i Rana Pride sier til TV 2 at politiet mandag kveld sa at det var trygt, og at de skulle være sammen med dem.

– Vi velger å gjennomføre arrangementet, sier hun.

Dermed vil arrangørene trosse politiets anbefaling om å utsette tirsdagens arrangement.

Årsaken til at politiet anbefaler å utsette arrangementet er at de ikke kan garantere for sikkerheten.

Bakgrunnen for denne anbefalingen er at PST fortsatt anser situasjonen som uavklart, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister.

PST vurderer at landet fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon etter at det i helgen ble gjennomført en terroraksjon i Oslo.

Nordland politidistrikt opplyser at de vil strekke seg langt for at arrangementet kan gjennomføres på et senere tidspunkt.

Da gikk politidirektør Benedicte Bjørnland ut å anbefalte at andre pride-arrangementer andre steder i landet blir vurdert utsatt inntil videre.

Flere hundre mennesker trosset anbefalingen og samlet seg på Rådhusplassen etter at det opprinnelige arrangementet ble avlyst.

Mandag ettermiddag fikk politidistriktene melding fra Politidirektoratet der de anbefaler at alle Pride-arrangement i hele landet utsettes.

Mandag ble et planlagt pride-arrangement på Rådhusplassen i Oslo avlyst etter politiets anbefaling.

Flere nyheter: