reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Magnus Carlsen er klar for lynsjakk. Foto: Carina Johansen / NTB

Prestisjetung lynsjakk-turnering med økt premiepott neste for Carlsen

Magnus Carlsen topper deltakerlisten i lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. Regjerende mester Hikaru Nakamura kan bli den tøffeste utfordreren.

Av NTB | 21.10.2020 10:23:12

Sport: Det er chess.com som skriver om Carlsens deltakelse i det nettstedet omtaler som den mest prestisjetunge nettbaserte lynsjakkturneringen i sjakksirkuset.

Den norske verdensmesteren vant turneringen i 2017. Den gangen beseiret han fjorårsvinner Nakamura i finalen. Nakamura, som i øyeblikket topper Det internasjonale sjakkforbundets lynsjakkranking, har vunnet turneringen to år på rad. Carlsen deltok verken i 2018 eller 2019.

Med i årets utgave av Speed Chess Championship er blant andre også franske Maxime Vachier-Lagrave og den amerikanske stjernen Wesley So.

Fabiano Caruana er også bekreftet på deltakerlisten, og det samme er 17-åringen Alireza Firouzja. Sistnevnte ble nylig nummer to i Norway Chess, kun slått av verdensmester Carlsen.

I alt har den kommende turneringen 16 deltakere. Åtte av dem har fått en spesialinvitasjon, mens de åtte øvrige utpekes gjennom kvalifisering.

Turneringen starter 1. november og kulminerer i en finalehelg midt i desember. I de tidligere utgavene har det ligget 100.000 euro, tilsvarende rundt en million kroner, til fordeling i premiepotten. Denne er nå økt til 250.000 euro, melder chess.com.

(©NTB)

Flere nyheter: