Menu
La frem planene for Hordfast: Finansminister Siv Jensen, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og samferdsleminister Jon Georg Dale. FOTO: Statens Vegvesen

Presenterte trasé for Hordfast

Trasé for Hordfast ble presentert på en ferjetur mellom Halhjem og Sandvikvåg i dag. Her fremkommer det at planen nå er å lage hengebru mellom Jektevik i Stord kommune og Hodnanes i Tysnes kommune.

Av Egil M Solberg | 05.09.2019 14:49:03

Hordfast: Det var på ferja mellom Halhjem og Sandvikvåg at samferdselsminister Jon Georg Dale, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og finansminister Siv Jensen i dag kunne slippe nyheten.

Regjeringen ser dermed bort fra innsparingsmuligheter og velger heller å lytte til de lokale stemmene som ønsker en sørlig kryssing, fra Jektevik til Hodnanes.

– Dette er en vei med lokal, regional og nasjonal betydning. Veien er den med størst samfunnsnytte i NTP. Bo- og arbeidsmarkedet er viktig, men dette er også en næringsveg, ikke bare for Vestlandet, seier Monica Mæland på pressekonferansen ombord i ferja.

Det er en omfattende jobb som nå skal gjøres for å realisere prosjektet.

– Det er et stort reguleringsarbeid med mange fagområde som skal i gang. Vi må aller først få på plass en prosjektorganisasjon. Arbeidet krever god samhandling mellom kommunene og regionale myndigheter, det trur eg vi har et godt grunnlag for å få til, seier Eikenes ifølge Statens Vegvesen.

Hordfast trasé

Illustrasjon fra Statens Vegvesen.

Flere nyheter: