Menu
Arsenal-stopper David Luiz får bandasje rundt hodet etter en kollisjon med Wolverhampton-profilen Raúl Jiménez i en Premier League-kamp nylig. Foto: Catherine Ivill / AP / NTB

Premier League vil teste ekstra bytte ved hodeskader

Englands toppdivisjon i fotball vil i januar starte en prøveperiode der lag kan erstatte en hodeskadd spiller selv om alle byttene er gjort.

Av NTB | 17.12.2020 17:08:18

Sport: Premier Leagues avgjørelse var ventet. Fra før var det klart at den engelske FA-cupen innfører et ekstra bytte ved hodeskader fra 3. runde, som spilles i januar.

For å unngå at muligheten blir misbrukt, vil motstanderlaget også kunne bytte en spiller samtidig uten at det går utover den vanlige kvoten på tre innbyttere.

For tredje gang fikk ikke storklubbene i Premier League gjennomslag for å ha fem bytter i løpet av en kamp. Det skjer selv om fotballens regelorgan Ifab har godtatt å forlenge ordningen med to ekstra bytter ut 2021 for nasjonale turneringer.

I stedet ble det torsdag vedtatt at Premier League-lag kan fylle benken med ni spillere. Det er to flere enn det som har vært tillatt.

(©NTB)

Flere nyheter: