Menu
Leeds-spillerne ytret motstand mot den europeiske superligaen da de møtte Liverpool mandag kveld. Foto: Clive Brunskill / Pool via AP / NTB

Premier League varsler krig mot utbryterklubbene

Engelske Premier League sier at ingen virkemidler er utelukket i arbeidet for å få stoppet den europeiske superligaen i fotball.

Av NTB | 20.04.2021 16:04:10

Sport: Tirsdag hadde ligaledelsen møte med Englands fotballforbund og de 14 klubbene som ikke er en del av superligaplanene. Der ble det enstemmig vedtatt at man skal jobbe med alle tilgjengelige midler for å hindre opprettelsen av Super League.

– Premier League vil vurdere alle mulige grep for å stanse planene fra å utvikle seg, i tillegg til å holde eierne av klubbene det gjelder ansvarlige innenfor vårt regelverk, skriver ligaen.

Ligaen skal jobbe sammen med supportergrupper, regjeringen, fotballforbundet, ligaforeningen EFL og spillerforeningen PFA for å beskytte fotballens interesser. De krever at de seks involverte toppklubbene trekker seg fra Super League-samarbeidet.

Fra Premier League er Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham med i Super League. Premier League har allerede truet dem med utelukkelse.

– Styret har gjort det klart at de vurderer de aller strengeste sanksjoner mot de seks klubbene, for di har handlet på en måte som skader ligaen og de 14 andre klubbene. Det var utbredt følelse av sorg, sinne og avsky rettet mot klubbene, sa han.

– Teoretisk sett kan de seks klubbene bli kastet ut, men ingen ønsker å skade seg selv. Ligaen vil ikke bli bedre uten de seks, la han til.

En rekke klubber har brukt sterke ord om superligaplanene. Everton-styret skriver i en uttalelse på klubbens nettsted om utbryterklubbenes «latterlige arroganse».

– Reaksjonene er forståelige og fortjente, og de må lyttes til, skriver styret.

– Jeg forstår forretningsmodellen med en lukket konkurranse og garantert deltakelse, og jeg forstår de økonomiske vurderingene, men det er en grunn til at ingen amerikansk idrett har en tilhengerbase så stor som Premier League. Det er noe veldig spesielt med denne ligaen. Du kan ikke rive hjertet ut av kroppen og vente at den skal leve videre, svarte han.

Aston Villa-direktør Christian Purslow uttalte seg til BBC etter møtet.

Tre av utbryterklubbene (Arsenal, Liverpool og Manchester United) har amerikanske eiere. Burnley-formann Alan Pace, som også er amerikaner, ble av BBC spurt om han forstår eierne av Super League-klubbene.

(©NTB)

Flere nyheter: