reklame for Sheiken Bowling
Menu
Englands Mason Greenwood (i midten) under oppvarmingen i forkant av kampen mellom Island og England lørdag. Foto: Brynjar Gunnarson / AP / NTB scanpix.

Premier League-stjerner kastet ut av landslagstroppen etter karantenebrudd

Phil Foden og Mason Greenwood er ikke med det engelske landslaget til nasjonsligakampen mot Danmark. Duoen er anklaget for brudd på smittevernprotokollen.

Av NTB | 07.09.2020 15:08:07

Sport: Mandag bekreftet landslagssjef Gareth Southgate at Foden og Greenwood reiste hjem til England mens lagkameratene forflyttet seg fra Island til Danmark.

Manchester City-spiller Foden og Manchester United-spiller Greenwood skal angivelig ha hatt besøk av to kvinner på laghotellet i Reykjavik, og kvinnene har dokumentert besøket på bildedelingstjenesten Snapchat.

Det betyr trøbbel, all den tid de engelske stjernene skal holde seg skjermet for å hindre smitteutbrudd. Foden publiserte mandag kveld en beklagelse der han innrømmer å ha brutt koronaprotokollen.

– Jeg er en ung spiller med mye å lære, men jeg er klar over det store ansvaret jeg har når jeg representerer Manchester City og England på dette nivået. Denne gangen tok jeg en dårlig beslutning, og oppførselen min samsvarer ikke med standarden som forventes av meg, skriver City-profilen blant annet.

Verken Foden og Greenwood skal ha hatt kontakt med noen av sine landslagskolleger siden mandag morgen.

– Vi måtte bestemme oss raskt for at de ikke fikk ha omgang med de andre spillerne, og at de ikke kunne trene, sier Southgate til Sky Sports.

– I tråd med prosedyrene vi følger må de nå reise tilbake til England hver for seg, tilføyer han.

– Jeg kommer ikke til å gå i detalj før jeg har fått alt på det rene. Ingen fra utsiden av hotellet har vært inne på de områdene som er våre, sier han.

Lørdagens kamp mellom Island og England endte 1-0 til britene. Foden og Greenwood fikk begge sin landslagsdebut der.

– Denne dårlige vurderingen kommer til å gi meg en verdifull lærepenge. Jeg ønsker Gareth og laget lykke til denne uken, skriver Foden.

Tirsdag møtes Danmark og England i Parken.

Ifølge BBC etterforsker Englands fotballforbund anklagene som rettes mot de to Premier League-profilene. Landslagssjef Southgate bekrefter at duoen har brutt reglene som gjelder for troppen.

Landslagssjefen vil samtidig ikke si for mye.

(©NTB)

Flere nyheter: