Menu
Crystal Palace-spiller Wilfried Zaha mottok rasistiske meldinger fra en villa-fan før søndagens møte med Aston Villa. Foto: AP Photo/Will Oliver, Pool/NTB scanpix

Premier League-stjerne mottok rasistiske meldinger – 12 år gammel gutt pågrepet

Crystal Palace-spiller Wilfried Zaha våknet opp til rasistisk motiverte trusler før møtet med Aston Villa søndag. Politiet har arrestert en 12-åring i saken.

Av NTB | 12.07.2020 18:32:58

Sport: Lokalt politi i West Midlands bekrefter pågripelsen på Twitter søndag.

12-åringen er arrestert i forbindelse med hendelsen, men det er ikke bekreftet at han sendte meldingene.

Meldingene ble sendt til Zahas instagram-konto. Palace-spissen delte bilder av samtalen på Twitter søndag morgen.

– Du bør ikke score i morgen, din svarte f****. Ellers kommer jeg hjem til deg utkledd som et spøkelse, het det blant annet i meldingene som var sendt fra en Villa-supporter.

I tillegg sendte vedkommende bilder av den høyreekstreme gruppen Ku Klux Klan.

Crystal Palace var raskt ute på Twitter og fordømte hetsen.

– Dette er en skam og skal ikke skje. Vi står sammen med deg, Wilf, og alle andre som må oppleve slike forferdelige overgrep, skrev klubben.

Palace-manager Roy Hodgson kaller gjerningspersonen feig og legger vekt på viktigheten av å si ifra når man opplever hets.

– Det er viktig. Det er blitt framhevet mye med Black Lives Matter-bevegelsen, og alle gjør en stor innsats for å utrydde slik oppførsel. Det er veldig trist når en spiller våkner opp på kampdag til en så feig og avskyelig hets, sa manageren til Sky Sports før søndagens kamp.

Crystal Palace tapte 0-2 mot Aston Villa på Villa Park.

(©NTB)

Flere nyheter: