reklame
Menu
Manchester City mot Arsenal blir en av to kamper når Premier League-fotballen ruller igjen 17. juni. Her er Kevin De Bruyne i duell med Alex Iwobi forrige sesongs kamp mellom lagene. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix

Premier League starter opp igjen 17. juni, avsluttes 25. juli

Premier League-klubbene besluttet onsdag at sesongen sparkes i gang igjen 17. juni med to hengekamper. Første hele runde er 19. til 21. juni.

Av NTB | 28.05.2020 22:33:04

Sport: Det bekrefter ligaen på sitt nettsted. En forutsetning for gjennomføring av planen er at alle sikkerhetsforskrifter kan gjennomføres og at myndighetene gir sin velsignelse. Kampene vil bli spilt uten tilskuere.

– Det er positivt å se nye steg mot å få fotballen tilbake. Vi jobber fortsatt med retningslinjer før vi gir grønt lys for idrett, tvitret kulturminister Oliver Dowden.

De to første kampene er Aston Villa – Sheffield United og Manchester City – Arsenal, som begge ble utsatt på grunn av ligacupfinalen 1. mars. City-kampen var omberammet til 11. mars og ble da den første kampen som ble utsatt på grunn av pandemien. Når de to kampene er unnagjort, vil alle lagene ha spilt 29 kamper og ha 9 igjen.

Det blir full runde den påfølgende helgen, med kamper plassert på ulike datoer.

– I dag ble vi enige om å gjenoppta Premier League onsdag 17. juni, men datoen er ikke bekreftet før vi har oppfylt alle sikkerhetskravene, ettersom de involvertes helse og sikkerhet er første prioritet, sier PL-direktør Richard Masters i en uttalelse.

Tidsplanen ble lagt fram for klubbene på en videokonferanse. Det er meningen at eliteserien skal spilles ferdig 25. juli. FA-cupfinalen skal spilles lørdag 1. august, en uke tidligere enn først planlagt.

Sju serierunder skal avvikles i helger, mens det blir to midtukerunder. Det må også spilles FA-cup i midtuken.

Samtlige kamper skal overføres direkte i Storbritannia av rettighetshaverne Sky, BT Sport, BBC og Amazon Prime. For første gang siden Premier League ble opprettet i 1992 skal flere kamper vises på ukodede kanaler som kan sees av alle, deriblant fire på BBCs hovedkanal. Sky vil la 25 av sine 64 kamper være fritt tilgjengelig.

Klubbene har den siste tiden trappet opp treningen gradvis i henhold til strenge smitteverntiltak. Samtidig testes spillerne jevnlig for viruset.

Representanter for spillerne ga på en videokonferanse tirsdag tommelen opp for trening med kontakt. Onsdag ble siste opptrapping av treningsaktivitet godkjent av klubbene, og torsdag var duellspillet tilbake på trening.

Nå har Ole Gunnar Solskjær og de andre PL-managerne tre uker til å få spillerne i form til det som blir en hektisk sesonginnspurt.

Det er ennå ikke avklart om kampene skal spilles på nøytral bane eller om lagene får benytte sine egne arenaer, slik det gjøres blant annet i Tyskland.

Liverpool har 25 poengs luke på tabelltopp i jakten på sin første Premier League-tittel noensinne, mens Bournemouth, Aston Villa og Norwich ligger på nedrykksplass og vil kjempe med nebb og klør for å berge plassen.

Det har vært pause i Premier League siden 9. mars på grunn av viruspandemien. Når ligaen starter igjen, vil det være med de første kampene på akkurat 100 dager. Det gjenstår 92 kamper.

Vedtaket på torsdagens møte er et langt steg framover for ligaens «Project Restart». I en tidligere fase ble det snakket om at 12. juni var ligaens foretrukne startdato, men flere trenere framholdt at det ville gi for kort oppkjøring og medføre betydelig skaderisiko. Torsdagens valg av dato var derfor ventet.

(©NTB)

Flere nyheter: