Menu
Manchester City-fansen feiret seriemesterskapet med å storme banen. Nå vil Premier League skjerpe sikkerheten for å unngå lignende situasjoner. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Premier League skjerper sikkerheten for å unngå nye banestorminger

Flere oppgjør i Premier League ble preget av baneinvasjoner fra fansen i sesongavslutningen. Nå vil ligaen trappe opp sikkerheten for å unngå uønskede episoder.

Av NTB | 09.06.2022 18:46:05

Kultur og underholdning: Det ble nærmest en trend i sesongavslutning at fansen stormet banene. Det skjedde ikke bare på balløya når laget deres enten klarte et opprykk, tok et mesterskap eller unngikk nedrykk.

Nå vil Premier League banestormingen til livs. På sin hjemmeside skriver PL at deres klubber er blitt enige om å skjerpe sikkerheten på stadionene.

De skal også få bukt med bruken av ulovlig fyrverkeri og annet pyroteknisk materiale.

– Det er viktig at alle føler seg sikker på en fotballkamp, sier Premier League-sjefen Richard Masters.

–Fansen skal minnes om at det er ulovlig å gå inn på banen under enhver tid. For å gjøre det klart så er området utelukkende forbeholdt fotball, spillere, trenere, dommere og de som er der bør ikke på noe tidspunkt frykte for sin sikkerhet, heter det.

Det kom ikke fram hvor mange tiltak PL vil innføre, men et handlet om at klubbene skal ha med seg egne sikkerhetsfolk for å holde styr på sitt lags tilhengere.

Da Manchester City sikret seg seriemesterskapet 22. mai ble Aston Villa-målvakten, svenske Robin Olsen, angrepet av en tilskuer som hadde tatt seg inn på banen da sluttsignalet gikk.

I Danmark og Frankrike har det vært lignende hendelser i slutten av denne sesongen.

(©NTB)