reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Premier League-klubbene må regne med krav om tilbakebetaling av milliarder av kroner i TV-rettighetspenger uansett om de greier å fullføre sesongen eller ikke. Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix

Premier League kan måtte tilbakebetale milliarder til TV-rettighetshavere selv etter fullført sesong

Selv om Premier League-klubbene greier å spille sesongen ferdig for tomme tribuner kan man måtte betale tilbake milliardbeløp til TV-rettighetshavere.

Av NTB | 12.05.2020 22:47:48

Sport: Det melder BBC med henvisning til Premier Legue-direktør Richard Masters, som har informert klubbene om de dystre økonomiske utsiktene ved ulike scenarioer.

– Vi har oppdatert klubbene om situasjonen med rettighetshaverne. Detaljene er selvsagt konfidensielle, men uansett hva som skjer vil klubbene måtte tåle betydelige inntektstap. Det kan ikke unngås, sier Masters.

Ifølge BBC kan man bli nødt til å betale tilbake inntil 340 millioner pund (4,25 milliarder kroner) dersom de 92 gjenstående kampene avvikles, på grunn av manglende atmosfære på kampene.

Dersom kampene ikke spilles i det hele tatt, kan rettighetshaverne ha krav på 760 millioner pund (9,5 milliarder kroner) i tilbakebetaling. Masters har tidligere sagt at det totale inntektsbortfallet i så fall vil overskride 1 milliard pund (12,6 milliarder kroner), inkludert tapte billett- og kampdagsinntekter.

(©NTB)

Flere nyheter: