Menu
Raheem Sterling scoret to av Manchester Citys fire mål i maktdemonstrasjonen mot nedrykkstruede Watford. Foto: Adrian Dennis / Pool via AP / NTB scanpix

Premier League-håpet lever for King – City knuste Watford

Manchester City vant 4-0 over Watford og sørget dermed for at Joshua Kings Bournemouth fortsatt har mulighet til å overleve i Premier League.

Av NTB | 21.07.2020 21:03:11

Sport: Anført av lynvingen Raheem Sterling, som noterte seg for sesongens 18. og 19 mål, seiret de himmelblå 4-0 i det som kunne vært enden på visa for Bournemouths Premier League-eventyr. Om Watford hadde tatt poeng, ville King og hans klubb rykket ned til den engelske mesterskapsserien.

Noen timer etter kampen falt Watford til nedrykksplass da Aston Villa vant 1-0 over Arsenal. Bournemouth er nest sist, tre poeng bak Watford og Aston Villa.

Bournemouths håp ligger nå i at både Aston Villa (mot West Ham) og Watford (mot Arsenal) taper søndag, mens de selv må vinne på bortebane mot Everton. I så fall berger Bournemouth seg på målforskjellen.

– Vi var mer aggressive i dag. Jeg sa før kampen at vi måtte være oss selv. Vi kan spille bedre eller verre, men det er et minimum å vise lyst og lidenskap, og det gjorde vi dag, sa City-manager Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Kampen var drøye ti minutter gammel da City kom til kampens første sjanse. Rodris skudd fra distanse gikk via Gabriel Jesus på veien mot krysset. En feberredning av Ben Foster avverget imidlertid kanonkulen.

Sterling satte inn City-ledelsen etter en halvtime spilt. 25-åringen mottok Kyle Walkers innlegg og limte ballen i motsatt kryss bak en sjanseløs Foster.

Ti minutter senere fikk City straffe. Foster reddet først på mesterlig vis, men kunne lite gjøre da Sterling var først på returen og doblet ledelsen. Det var hurtigtogets 19. scoring for sesongen. Nå tar han sats for å nå 20 nettkjenninger.

– Det er massivt for en ving å score 20 mål i Premier League. Nå har vi en kamp igjen, og forhåpentligvis klarer jeg det da, sa Sterling.

Tre minutter senere var det Aymeric Laporte som fikk æren av å øke City-ledelsen til 4-0 da han stanget inn De Bruynes presise frispark.

Flere mål ble det ikke. City vant overbevisende mot et tafatt Watford-lag som nå har like mange minusmål som Bournemouth og ett flere enn Aston Villa. Med Bournemouth-seier søndag og tap for de to rivalene er altså Kings lag berget.

Møtet med de regjerende mestrene ble Hayden Mullins første som Watford-manager. Han er klubbens fjerde sjef denne sesongen.

Watford hang simpelthen ikke med i sola på Vicarage Road. Sterling gikk for hattricket da han ble servert en utsøkt stikker fra Kevin De Bruyne. Foster leverte nok en sterk redning, men returen falt i føttene på Phil Foden som enkelt kunne spasere kula inn i det åpne målet.

(©NTB)

Flere nyheter: