Menu
Oppkjøpet av Chelsea nærmer seg godkjent. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Premier League godkjente Chelsea-salget

Ledelsen i Premier League har gitt grønt lys for at et konsortium ledet av Todd Boehly kan overta eierskapet til fotballklubben Chelsea.

Av NTB | 24.05.2022 20:16:06

Økonomi og næringsliv: Styret i den engelske ligaen opplyser tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes, melder BBC.

Britiske myndigheter har imidlertid ikke ferdigbehandlet Chelsea-salget foreløpig. Det er imidlertid ventet at også den delen av prosessen vil være unnagjort i løpet av kort tid.

På Stamford Bridge håper man å ha alle godkjennelser på plass innen midnatt tirsdag. Det betyr at klubben kan overholde alle tidsfrister for registrering til neste sesongs turneringer.

– Vi tror nå at alle vil være klare til å utstede de nødvendige lisensene. Det siste gjenværende hinderet koker ned til en rekke avsluttende tekniske detaljer som diskuteres med klubben, uttaler vedkommende.

Avtalen som er inngått skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Før salget er i boks kan Chelsea verken kjøpe nye spillere eller signere nye kontrakter med eksisterende spillere.

Roman Abramovitsj har hatt kontrollen over London-klubben i 19 år.

Chelsea endte på tredjeplass i Premier League denne sesongen.

En kilde i den britiske regjeringen sier til nyhetsbyrået Press Association at alt ligger til rette for at salget godkjennes også av myndighetene.

Forretningsmannen Todd Boehly er fra før medeier i deleier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

(©NTB)

Flere nyheter: