Menu
Premier League har fastsatt et antall for hvor mange koronasmittede spillere man må ha for å få en kamp utsatt. Foto: David Cliff / AP / NTB

Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

Av NTB | 26.01.2022 19:22:02

medisin og helse: Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: