Menu
Det er fortsatt enighet blant Premier League-klubbene om at sesongen skal fullføres. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix

Premier League: Kamper på nøytral bane eneste mulighet

Premier League-klubbene fikk på fredagens videokonferanse beskjed om at kamper på nøytral bane er eneste mulighet til å fullføre sesongen.

Av NTB | 01.05.2020 19:02:29

Sport: Det melder flere britiske medier, deriblant BBC. En viktig årsak til dette er at man vil hindre at store grupper tilhengere samles utenfor banen mens kampen spilles for tomme tribuner. I planene inngår spill på «inntil 10» nøye utvalgte arenaer.

I Premier Leagues «Project Restart», som ble skissert for klubbene under et nesten fire timer langt møte, inngår bruk av om lag 40.000 koronavirustester. Alle klubber må forplikte seg til overholdelse av den medisinske protokollen for gjennomføring av trening og kamper.

I en uttalelse fra Premier League slås det fast at det ikke ble fattet noen vedtak fredag, men at alle klubbene fortsatt er enige om at sesongen skal spilles ferdig.

– Ingen avgjørelser ble fattet på dagens møte, der klubbene utvekslet syn om informasjonen som ble framlagt angående «Project Restart», heter det i uttalelsen.

– Det var enighet om at spillere og managere er nøkkelpersoner i denne prosessen og at spillerforeningen (PFA) og managerforeningen (LMA) vil bli konsultert om veien videre. Klubbene gjentok sin oppslutning om å fullføre sesongen 2019-20 for å opprettholde seriens integritet.

Britiske myndigheter har nedsatt en medisinsk arbeidsgruppe som skal planlegge oppstart av eliteidrett. Den hadde sitt første møte fredag, og Premier League ønsker nyskapningen velkommen.

Fredagens møte varte i nesten fire timer og endte med en resolusjon om at sesongen skal fullføres dermed myndighetenes tiltak mot koronaviruset gjør det mulig. Samtidig gjorde klubbene det klart at første prioritet er helsen til spillere, trenere, klubbansatte, supportere og samfunnet generelt.

De 92 gjenstående seriekampene skal spilles under svært strenge smitteverntiltak. Blant annet skal alle spillere testes to ganger i uken og sjekkes daglig for symptomer.

– Dette vil skje når, og bare når, det ifølge medisinsk ekspertise er trygt å gjøre det. Det er mye å vurdere, men i dag begynner vi å forsere planleggingen, skrev han.

Arbeidsgruppen består av representanter fra helsemyndighetene og medisinske ansvarlige fra ulike særforbund.

Fotballklubbene har en ambisjon om å være tilbake i full trening innen 18. mai og i kamp rundt 8. juni, men det avhenger av at myndighetene gir sin velsignelse, og det er uklart om den vil gis i tide.

Klubbene hadde allerede berammet et nytt møte kommende uke, ettersom myndighetene innen torsdag skal legge fram en tidsplan for gjenåpningen av samfunnet. Først når det er gjort kan man legge mer konkrete planer om hvordan sesongen skal avsluttes.

Storbritannias kultur- og idrettsminister Oliver Dowden tvitret tidligere at den medisinske arbeidsgruppen hadde sitt første møte fredag, og at dens oppgave er å planlegge oppstart av eliteidrett uten tilskuere.

(©NTB)

Flere nyheter: