reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Premier League ba lørdag spillerforeningen om å godta lønnskutt på 30 prosent. Her er Chelseas Pedro i duell med Evertons Bernard i en kamp før seriespillet ble stoppet i mars. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix

Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell

Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent. De fikk beskjed om at ligaen taper 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres.

Av NTB | 04.04.2020 19:47:56

Sport: Under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA) ga eliteserien beskjed om at man må betale tilbake 762 millioner pund dersom sesongen ikke spilles ferdig og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber.

Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

Blant annet viser man til at et lønnskutt på 30 prosent vil utgjøre 500 millioner pund (6,4 milliarder kroner) over en 12 måneders periode, og at dette vil koste myndighetene 2,5 milliarder kroner i skatteinntekter.

– Hva vil det bety for helsevesenet? Var det tatt hensyn til dette i forslaget fra Premier League, og regnet helseminister Matt Hancock inn dette da han offentlig ba spillerne om å godta lønnskutt, spør PFA.

Det ble også framholdt at man ventelig vil tape millioner av pund i sponsorinntekter og kamprelaterte inntekter i tillegg til det potensielle bortfallet av TV-inntekter.

Både PFA og flere agenter har tidligere tatt til orde for utsettelse av lønnsbetalinger framfor direkte kutt.

I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid.

Telefonkonferansen lørdag varte mindre enn en time. I løpet av samtalen opplyste ligaen at kampene nesten helt sikkert vil bli spilt uten tilskuere dersom sesongen gjenopptas.

(©NTB)

Flere nyheter: