Menu
Graham Potter fikk det tøft da han returnerte til Brighton. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Potter ydmyket av gamleklubben og buet ut: – Har ingenting å beklage for

Tidligere Brighton-sjef Graham Potter fikk svi i møtet med sin tidligere klubb. Brighton klinket til med 4-1-seier over Chelsea i Premier League lørdag.

Av NTB | 29.10.2022 19:21:33

Sport: – Selvfølgelig er resultatet og tapet smertefullt, sa Potter til BBC.

Han fikk et tøft møte med publikum, som buet heftig på ham underveis i oppgjøret.

– Jeg har ingenting å beklage eller å si unnskyld for. Jeg synes jeg gjorde en god jobb i klubben og forlot den i en god tilstand, men folk har rett til å ha sine meninger, sa Potter.

47-åringen ledet Brighton i tre år. I starten av september tok han over Chelsea.

Trepoengeren til Brighton var samtidig den første for Potters etterfølger i Brighton. Siden Roberto de Zerbi tok over klubben i midten av september, har det blitt fem kamper i Premier League uten seier.

To selvmål og en scoring av Leandro Trossard sørget for 3-0-ledelse til pause. Kai Havertz reduserte tre minutter etter hvilen, men det var ikke nok for Chelsea. I stedet gjorde Brighton 4-1 på overtid.

London-klubben ble påført sitt første tap siden 30. august. Siden den gang har Chelsea klatret jevnt og trutt på tabellen med fire seirer og to uavgjort.

Brighton herjet i den første omgangen, og kampens første mål kom etter fem minutter. Trossard rundet Chelseas målvakt før han satte inn 1-0.

Chelseas Ruben Loftus-Cheek var sist på en Brighton-corner før kvarteret var spilt, og sjokkåpningen var et faktum. Bortelaget skapte deretter flere sjanser, men det ville seg ikke. Tre minutter før pause var det i stedet Chelsea-forsvarer Trevoh Chalobah som skled inn 0-3 i eget bur.

Conor Gallagher og Christian Pulisic misbrukte blant annet en dobbeltsjanse i en fartsfylt omgang.

Kai Havertz headet inn reduseringen, og Chelsea spilte seg opp, men Brighton maktet å holde gjestene på en armlengdes avstand. På tampen satte Pascal Gross inn 4-1-målet.

(©NTB)