reklame for smiaa
Menu
Kinesiske Wang Hao vurderer å trekke seg fra VMs kandidatturnering etter å ha opplevd den russiske Fide-presidenten som trekk. Foto: Kent Skibstad / NTB

Potensiell Carlsen-motstander truer med å trekke seg fra kandidatturneringen

Den kinesiske stormesteren Wang Hao stempler den internasjonale sjakkpresidenten som frekk og vurderer å trekke seg fra VM-kandidatturneringen i Jekaterinburg.

Av NTB | 05.10.2020 14:08:10

Sport: Det gjenstår sju runder av turneringen som skal utpeke Magnus Carlsens utfordrer til VM-tittelen.

Turneringen ble påbegynt tidligere i år, men måtte stanses som følge av koronapandemien. Nå skal den etter planen fullføres der den startet, i russiske Jekaterinburg.

31 år gamle Wang sier imidlertid ifølge chess24.com at turneringen må flyttes fra Russland fordi vertsnasjonen ikke er “trygg”. Russland har den siste tiden opplevd en økning i antall smittetilfeller.

Samtidig beskylder kineseren presidenten i Det internasjonale sjakkforbundet (Fide), Arkadij Dvorkovitsj, for å ha opptrådt direkte frekt overfor ham i dialogen som den siste tiden har pågått.

Mandag gikk Wang ut med epostene han har sendt til Fides advokat Aleksander Martinov i sakens anledning. Kineseren gjør det der klart at han ikke liker at turneringen skal spilles ferdig i Russland.

Fide skal blant annet ha tilbudt Wang privatfly til Jekaterinburg.

– Vi diskuterer fortsatt. Men jeg ble svært skuffet og sint over holdningen til Fide og frekkheten til presidenten, sier Wang til Chess24.

Magnus Carlsen skulle egentlig ha forsvart VM-tittelen sin i desember, men oppgjøret er utsatt til 2021. Det er ikke avgjort når og hvor VM-kampen skal spilles.

Det er russiske Jan Nepomnjasjtsji og franske Maxime Vachier-Lagrave som leder kandidatturneringen med 4,5 poeng hver. Wang deler tredjeplassen med 3,5 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: