Menu
Celtic er skotsk seriemester. Her fra en kamp mot Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Postecoglou ledet Celtic til triumf i første forsøk

Celtic er skotsk seriemester i fotball etter 1-1 borte mot Dundee United. Laget får trofeet overrakt på hjemmebane til helgen.

Av NTB | 11.05.2022 23:01:07

Sport: – Det føles flott. Det er en følelse du aldri blir lei av, sa keeper Joe Hart til BBC. Han har kommet tilbake på toppnivå i Celtic etter å ha havnet i skyggen i engelsk fotball.

Den australske manageren Ange Postecoglou ledet de grønnhvite til seriegull i sin første sesong i jobben. Laget trengte bare ett poeng onsdag for å sikre tittelen, og greide det.

Giorgos Giakoumakis scoret ledermålet, og det gjorde ikke så mye at Dylan Levitt utlignet.

– Drømmen har alltid vært å lede en berømt klubb og gi den suksess. Det er vanskelig å sett ord på jeg føler nå, sa Postecoglou til BBC.

Byrival Rangers slo Ross County 4-1 torsdag, men ligger fire poeng bak Celtic med en serierunde igjen å spille. Det er klubbens 113 store tittel, og den 35. på de 22 siste årene.

Rangers ble mester med 25 poengs margin i fjor. Celtic var på 6.-plass i begynnelsen av oktober og var seks poeng bak Rangers ved årsskiftet, men har hatt en fott vårsesong. Laget er ubeseiret i 31 seriekamper.

Dundee er dømt til nedrykk. St. Johnstone slo Aberdeen 1-0 og sikret seg kvalifiseringsspill.

(©NTB)

Flere nyheter: