Menu
Valentin Portes utligningsmål for Frankrike mot Portugal i OL-kvalifiseringen kom etter sluttsignalet. Dermed er det Portugal og ikke Kroatia som slår følge med det franske laget til Tokyo-lekene. Her er Porte i aksjon mot Norge i VM. Foto: Anne-Christine Poujoulat, AFP / Pool / NTB

Portugal tok siste OL-plass etter drama – Kroatia utslått som tilskuere

Portugal knep den siste plassen i mennenes OL-turnering i håndball med 29-28-seier over hjemmelaget Frankrike, som også er klar. Poenglike Kroatia er utslått.

Av NTB | 15.03.2021 00:08:07

Sport: Kroatia slo Tunisia noen timer tidligere og var på vei til å feire OL-billett da Frankrike hadde tre måls ledelse fire minutter før slutt. Så lenge Frankrike tok poeng mot Portugal ville kroatene være OL-klare.

Portugal, som spilte for sin nylig avdøde målvakt Alfredo Quintana, fant uante krefter og scoret kampens fire siste mål. Rui Silva stjal ballen fra Melvyn Richardson og kontret inn 29-28-målet åtte sekunder før slutt.

Frankrikes svarte med et lynangrep som endte med at Valentin Porte sendte ballen i mål, men det skjedde rett etter sluttsignalet, og målet ble ikke godkjent.

Dermed kunne Portugal juble, mens kroatene fortvilte.

Det tre lagene endte på fire poeng hver, og da avgjør målforskjellen i innbyrdes oppgjør. Frankrike slo Kroatia 30-26 og ble gruppevinner, mens Portugal med 24-25-tap for Kroatia og søndagens seier ble toer.

(©NTB)

Flere nyheter: