Menu
Porto er gruppevinner i mesterligaen etter å ha slått Atlético Madrid og feid motstanderen ut av europacupene. Her feires Stephen Eustaquios 2-0-scoring. Foto: Luis Vieira, AP / NTB

Porto feide Atlético Madrid ut av Europa – hjalp Leverkusen til europaligaen

Porto ble gruppevinner i mesterligaen med 2-1-seier over et blekt Atlético Madrid, som har spilt ferdig i Europa. Leverkusen får spille europaliga på nyåret.

Av NTB | 01.11.2022 20:51:11

Sport: Før tirsdagens kamper var Brugge på tabelltopp og Atlético på tredjeplassen, men Leverkusens 0-0 hjemme mot Brugge var godt nok takket være hjelp fra Porto.

Porto herjet med et Atlético-lag som virket rystet og motløst etter tilbakeslagene den siste uka. Diego Simeones menn mistet sjansen til avansement i mesterligaen etter å ha misset straffe og rotet bort eventyrlige sjanser på overtid mot Leverkusen for en uke siden, og i helgen ble det tap i Cádiz etter baklengsmål på overtid.

– Vi fortjente ikke å gå videre i mesterligaen, og vi fortjente ikke å komme med i europaligaen, sa Atléticos franske verdensmester Antoine Griezmann etter tirsdagens tap.

– Når man bare vinner én kamp i gruppespillet, blir det slik. Nå må vi bare lukke munnen og jobbe hardt for å komme tilbake.

Midtveis i den første omgangen sto det 2-0. Galeno satte fart på kanten og nådde ballen før Stefan Savic rakk å klarere. Han la inn til Stephen Eustaquio, som skjøt forbi Jan Oblak.

Atlético-keeperen holdt deretter laget sitt inne i kampen med flere gode redninger da Porto truet med å lage målfest. Taremi, som har fem mål på sine tre siste CL-kamper, kunne hatt hattrick i assist.

Porto tapte sine to første kamper i gruppespillet med sammenlagt 1-6, men vant de fire siste med 11-1. Det eneste baklengsmålet i de kampene var Iván Marcanos selvmål på overtid tirsdag.

– Vi startet dårlig, men vi visste at vi hadde det i egne hender, sa Pepé.

Brugge kom til en stor sjanse i slutten av den første omgangen etter en feil av Leverkusens Exequiel Palacios, men Lukas Hradecky svarte med en god redning på avslutningen fra Kamal Sowah.

Tidlig i den andre omgangen ble det virkelig farlig da Eduard Sobol ble spilt gjennom på venstrekanten. Innlegget gikk gjennom feltet og ble møtt av Tajon Buchanan, som fra spiss vinkel skjøt i tverrliggeren. Returen gikk til Sobol, som fra like spiss vinkel skjøt rett utenfor lengste stolpe.

Leverkusen måtte etter kampslutt vente noen minutter på å få Porto-seieren bekreftet. På overtid av overtiden stusset Marcano et hjørnespark fra Yannick Carrasco i eget nett, men det var for sent og for lite for Atlético.

– Eneste måte å komme seg ut av situasjoner som den vi er i er å holde sammen og få alle involvert: Klubben, tilhengerne og oss selv, sa Atlético-trener Simeone.

Før det var spilt fem minutter var Atlético under igjen. Evanilson ble spilt gjennom av Pepé på høyresiden og sentret til Mehdi Taremi, som kunne score i åpent mål.

Med Portos dominans handlet spenningen om hvorvidt Leverkusen skulle holde Brugge fra livet i gruppas andre kamp. Leverkusen trengte flere poeng enn Atlético Madrid for å ta seg videre, mens Brugge måtte ha minst like mange som Porto for å bli gruppevinner.

(©NTB)