Menu
Foto: Robert Schlesinger / NTB

Porno-annonser var falske

En rekke menn er lurt til å betale seksuelle tjenester på forhånd. De færreste har villet anmelde forholdet da det er ulovlig å kjøpe slike tjenester i Norge.

Av Egil M Solberg | 23.01.2021 18:57:29

Prostitusjon: En rekke menn har betalt forskudd for seksuelle tjenester de aldri fikk. Politiet mistenker at et par skal ha håvet inn over en halv million kroner, melder BA.

Bergenspolitiet sitter nå med lange lister over personer som har vippset paret store summer etter å ha sett annonser på en nettside hvor det ble tilbudt seksuelle tjenester, skriver avisa.

Ingen av mennene har kontaktet politiet eller anmeldt bedrageriene. Etter alt å dømme fordi å kjøpe seksuelle tjenester er forbudt.

Men forsøk på kjøp av seksuelle tjenester ble ikke straffbart før ved årsskiftet, elleve år etter at sexkjøpforbudet ble innført, skriver avisa.

– Saken dreier seg om annonsering fra et nettsted om salg av seksuelle tjenester. Det er her snakk om falske annonser, sier politiadvokat Jørgen Henriksen til BA.

I september i fjor ble en 42 år gammel mann og hans 58 år gamle kone pågrepet. Paret er av utenlandsk opprinnelse, skriver avisa.

Flere nyheter: