Menu
Maciej Rybus får ikke bli med Robert Lewandowski og resten av det polske landslaget til VM i Qatar. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB.

Polsk Russland-proff vrakes til Qatar-VM

Maciej Rybus mister VM for det polske landslaget etter han valgte å bli i russisk fotball, og gjorde overgang fra Lokomotiv Moskva til Spartak Moskva.

Av NTB | 20.06.2022 17:45:57

Sport: «Trener Czeslaw Michniewicz har informert Rybus, grunnet klubbsituasjonen hans, at han ikke vil være en del av den polske troppen under landslagssamlingen i september og at han ikke vil bli vurdert som en mulig spiller til VM-troppen som skal spille i Qatar», skriver Det Polske Fotballforbundet i en uttalelse.

Rybus har spilt fem år i Russland for Lokomotiv Moskva, og gjorde nylig en overgang til byrivalen Spartak Moskva, tross krigen som pågår i Ukraina.

Forsvarsspilleren har spilt 66 kamper for det polske landslaget.

Polen er i gruppe C og spiller sin første kamp i Qatar-VM mot Mexico 22. november. Saudi-Arabia og Argentina er også i gruppe C.

Polen nektet i mars å spille playoff-semifinalen til VM mot Russland. Senere kastet Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) Russland ut av turneringen. Polakkene slo Sverige 2-0 i finalen og tok seg til VM.

(©NTB)