Menu
Leder for Wosp Haugesund, Paulina Olbrys sammen med datteren Maja. Foto: Lukasz Adamski / Wosp Haugesund

Polsk innsamlingsaksjon blir utsatt

Den årlige innsamlingsaksjonen Wosp Haugesund skulle etter planen arrangeres i Vardafjellhallen. Nå er arrangementet utsatt og det planlegges for stream.

Av Daniel DeNiazi | 09.01.2021 19:07:42

– På grunn av koronasitusjonen har vi måttet snu en del steiner for at vi skal få gjennomført Wosp. Nå planlegger vi stream for å unngå forsamlinger, sier leder Paulina Olbrys til Radio Haugaland.

De siste årene har flere hundre personer tatt turen til arrangementet som støtter den polske innsamlingsaksjonen. Arrangementet skulle etter planen arrangeres i dag, men på grunn av strenge restriksjoner er den utsatt til 30.januar.

Wosp (Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy) er en ikke-statlig organisasjon som samler inn penger til sykehusene i Polen. Målet er at sykehusene skal få nok midler inn til å dekke utstyr.

I fjor kunne Radio Haugaland melde om at det ble samlet inn 138.000 kroner til veldelighetsformålet for sykehusene i Polen. Olbrys mener årets arrangement ikke blir det samme.

– Vi er allerede blitt vant med at WOSP er en møteplass for både norske og polske folk. Her kan  folk med ulik nasjonalitet bringe inn i vår kultur, vise seg frem, prate og bli kjent med hverandre. Slik situasjonen er idag, er det dessverre ikke noe mulighet. Det er ikke det samme.

Olbrys og hennes team som arrangere Wosp Haugesund har en bred nettverk i Polen. De har både fått opprettet og hatt kontakt med flere polske kjendiser som har reist til Haugesund.

– Vi prøvde alltid å skaffe flinke artister, god mat, håndlagte produkter og aktiviteter for barn. Nå er det veldig begrenset, og det gjør at vi må tenke annerledes.

Olbrys sier de skal arrangere familiemarsj den 30.januar, men at det vil arrangeres under de gitte restriksjonene for smittevern.

Flere nyheter: