Menu
Varsleren som saksøkte staten for ulovlig gjengjeldelse etter å ha varslet om kritikkverdige forhold i Vest politidistrikt, tapte saken i Hordaland tingrett. På bildet ses politikammeret i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politivarsler tapte søksmål mot staten

Varsleren som saksøkte staten for ulovlig gjengjeldelse etter å ha varslet om kritikkverdige forhold i Vest politidistrikt, tapte saken i Hordaland tingrett.

Av NTB | 06.05.2021 15:39:41

Arbeidsliv: Det skriver Bergensavisen.

Politiførstebetjenten varslet om mulige kritikkverdige forhold i forbindelse med manglende etterforskning av tvangsprostitusjon og vold mot sårbare kvinner i 2017.

Mot sin vilje ble mannen få måneder senere omplassert til en annen avdeling. Dette mente han var en gjengjeldelse fra arbeidsgiver og gikk til søksmål. Arbeidsgiver mente derimot at det var en nødvendig omplassering.

Nå er det klart at Hordaland tingrett har frikjent staten.

– Vi mener saken i forkant av rettssaken ble håndtert i tråd med våre varslingsrutiner, og det har retten bekreftet at er gjort på en adekvat måte, sier seksjonssjef i Politidirektoratet Frode Aarum i en pressemelding fra politiet.

Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt sier konklusjonen viser at de som arbeidsgiver gjør det de kan for å sikre varslere det vern og den oppfølgingen de har krav på.

– Så er det selvsagt ting vi kunne gjort annerledes, og som vi ved neste korsvei skal håndtere enda bedre, sier Songstad.

Mannens advokat Birthe Eriksen opplyser til VG at de vil bruke de neste ukene til å vurdere dommen grundig med tanke på en eventuell anke.

(©NTB)

Flere nyheter: