Menu
Katie Wright (i midten), Daunte Wrights mor, sammen med venner og familie under en pressekonferanse i Minneapolis tirsdag. Foto: Jim Mone / AP / NTB

Politisjef og politibetjent går av i Minneapolis

Både politibetjenten som skjøt og politisjefen i Minneapolis går av etter at en svart 20-åring ble skutt og drept i en forstad til byen søndag.

Av NTB | 13.04.2021 20:34:33

Krig og konflikter: Daunte Wright ble skutt i forbindelse med at politiet stanset ham under en trafikkontroll. Hendelsen har på ny satt sinnene i kok i byen, som fra før var preget av den pågående George Floyd-saken.

Betjent Kim Potter og politisjef Tim Gannon kunngjorde tirsdag at de trekker seg etter skytingen. Gannon har tidligere sagt at han trodde Potter ved et uhell trakk tjenestevåpenet i stedet for en elektrosjokkpistol.

I filmen som ble tatt opp av kameraet på uniformen, kan det høres at hun roper «taser, taser», navnet på elektrosjokkvåpenet.

Ordføreren i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center, Mike Elliott, sier han er takknemlig for avskjedssøknaden, men understreker at han ikke hadde bedt om den. Han sier at saken uansett må avklares i tråd med loven.

– Vi må sørge for at rettferdigheten skjer fyllest, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: