Menu
Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt sier at det kan være mulig å overleve i luftlommer i skredet. Foto: Lise Åserud / NTB

Politimester ved Gjerdrum-skredet: Fortsatt håp om å finne overlevende i luftlommer

Politimester Ida Melbo Øystese sier at det fortsatt kan være mulig å finne overlevende i leirskredet i luftlommer i bygningene som er tatt av skredet.

Av NTB | 02.01.2021 12:53:00

Ulykker og naturkatastrofer: – Medisinsk sett kan man overleve i flere dager dersom man har luft. Så i den grad man har luftlommer, så er det mulig å overleve fortsatt, sa politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt på en pressekonferanse klokken 12 lørdag.

Det har vært kaldt i Gjerdrum siden skredet gikk natt til onsdag, noe som kan påvirke sannsynligheten for å overleve i skredet.

– Naturkreftene er ikke på vår side. Og tida er heller ikke på vår side, sier Øystese.

Politimesteren understreker at leirskred har en flytende masse der det vanligvis ikke er så mange luftlommer, men at det kan være luftlommer i noen av husene som er tatt av skredet som fremdeles er delvis intakte.

– Dette er det vi jobber med nå. Og så lenge vi har konkrete arbeidsoppgaver som må gjøres for å kunne gi en større sikkerhet rundt beslutningen om hvor lenge vi skal holde på, så holder vi på, sier Øystese.

Hun sier at det er hennes oppgave å ta beslutningen om når søket ikke lenger skal handle om å finne overlevende etter skredet.

– Men vi er ikke der nå, sier politimesteren.

(©NTB)

Flere nyheter: