reklame for smiaa
Menu
En demonstrant holder opp bilde av George Floyd, som døde etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis. Nå er politimannen som presset kneet sitt mot halsen til Floyd, pågrepet. Foto: AP / NTB scanpix

Politimann pågrepet i Minneapolis

Politimannen Derek Chauvin, som holdt kneet mot halsen til afroamerikanske George Floyd, er pågrepet, opplyser lokale myndigheter

Av NTB | 29.05.2020 20:03:05

Politikk: Det bekrefter en talsmann for delstatsdepartementet for offentlig sikkerhet i Minnesota fredag.

Floyd (46) ble lagt i bakken under en pågripelse i Minnesota mandag, og videobilder viser hvordan den hvite politimannen Chauvin presser kneet sitt mot halsen til Floyd, som flere ganger sier han ikke får puste.

Floyd døde på sykehus senere samme dag.

Alle de fire politifolkene som var til stede under pågripelsen, fikk sparken, og det er også gitt ordre om etterforskning, noe som er relativt uvanlig i slike saker. Vanligvis blir politifolk som er involvert i slike hendelser, permittert.

Dødsfallet til Floyd har ført til omfattende demonstrasjoner i Minnesota og flere andre amerikanske byer. I flere dager har det vært voldsomme opptøyer der demonstranter har støtt sammen med opprørspoliti.

Biler og butikker er satt i brann, og det er meldt om plyndring mange steder. Torsdag ble politistasjonen der Chauvin jobbet, satt fyr på.

(©NTB)

Flere nyheter: