reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Et offer blir flyttet fra en bensinstasjon etter et skytedrama i Enfield, Nova Scotia i Canada søndag. Foto: Andrew Vaughan /The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Politimann drept i Nova Scotia – gjerningsmannen er død

En canadisk politimann er drept og en annen såret etter et flere timer langt skytedrama i Nova Scotia. Gjerningsmannen er også død.

Av NTB | 19.04.2020 23:32:23

Kriminalitet og rettsvesen: Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet på en bensinstasjon i Enfield utenfor Halifax i provinsen Nova Scotia søndag. Canadisk politi opplyste senere på dagen at han er død. Han er identifisert som Gabriel Wortman (51) og oppgis å være tanntekniker.

Det var leder Brian Sauvé i politiets fagforening National Police Federation som opplyste at en politimann var drept og en annen såret.

Hendelsen startet i en liten by kalt Portapique lørdag kveld da politiet fikk melding om en bevæpnet mann. De ga innbyggerne beskjed om å låse hjemmene og søke tilflukt i kjellere. Det ble også meldt om at flere bygninger brant, men politiet har ikke bekreftet opplysningene.

Det ble tidligere søndag meldt at mannen var kledd ut som en politimann og kjørte rundt og skjøt mot folk. Politiet sa at bilen lignet en politibil og mannen hadde på seg en politiuniform, men senere opplyste de at de antok han kjørte en Chevrolet SUV. De meldte at den mistenkte ikke var ansatt i politiet.

Politijakten gikk langs en av provinsens travleste hovedveier og endte på en politistasjon, et halvt døgn etter at politiaksjonen ble innledet.

– Mitt hjerte er med alle som er berørt av denne forferdelige situasjonen, sier statsminister Justin Trudeau.

(©NTB)

Flere nyheter: