powergym
Menu
Politi
Illustrasjonsbilde

Nok å gjøre for politiet i natt

Dørselger prøvde å komme seg inn, kastet stein på hus, beruset taxikunde satte seg i førersetet, talglys brant i butikkvindu, beslagla øl i bil og familie ble vekket av forvirret man. Les mer om nattens hendelser.

Av Egil M Solberg | 28.09.2014 10:42:38

00:00 Under en trafikkontroll i Karmsundgata i Haugesund ble 14 kjøretøy kontrollert. En fører fikk gebyr for ikke å bruka bilbelte.

00:10 Politiet måtte bistå en bussjåfør i Haugesund som ble plaget av noen passasjerer. Passasjerene ble tilsnakket på stedet, men slapp anmeldelse og bot for ordensforstyrrelse. – Ordensforstyrrelser, straffeloven §350: 6 000 kr.

00:30 En dørselger i Tingvegen på Førde i Sveio forsøkte å ta seg inn til en familie uten å banke på. Til tross for at døren etterhvert ble låst, ga ikke mannen opp. Politiet rykket ut for å undersøke saken.

01.30 En mann i 20-årene ble anmeldt for offentlig urinering i Kopervik. – Urinering, jfr. politivedtekter: 4 000 kr.

05:20 En mann var i klammeri med vaktene på et utested på Stord. Politiet har vært på stedet og det vil muligens komme en anmeldelse over helgen.

05:30 Noen ungdommer drev og kastet stein på et hus på Karmøy. Politiet rykket ut til stedet, men da var ungdommene forsvunnet.

06:10 En beruset taxi-passasjer satte seg inn i førersetet på en taxi ved en bensinstasjon i Haugesund, og kjørt rundt ved bensinstasjon. Politiet rykket ut og fikk stanset kjøringen. En blodprøve avslørte senere at mannen kjørte taxien med 1.8 i promille.

06:20 Politiet oppdaget i morgentimene at et talglys sto og brant inne i en forretning i Haugesund sentrum. Brannvesenet ble sendt til stedet. De tok seg inn og fikk blåst ut lyset. Det er ikke første gang politi og brannvesen må bryte seg inn i butikker for å blåse ut talglys.

06:30 En promillekjører ble stanset kjørende i Haugesund sentrum. Vedkommende blåste til 0,82 i promille og fikk sitt førerkort beslaglagt.

07:20 En bil fullastet med øl ble stanset av politiet i Vindafjord. Drikkevarene ble beslaglagt og sjåføren er mistenkt for smugling. Politiet har oppretter sak og mistenkte ble løslatt.

08:30 En familie i Kopervik ble vekket av en beruset mann på morgenkvisten. Mannen visste ikke helt hvor han var. Mannen ble hjulpet til nærmeste drosjeholdeplass.

Til tross for gjøremålene beskrevet, karakteriserer politiet natten som rolig. Noen personer ble som vanlig bortvist både på Karmøy og i Haugesund sentrum, men i natt ble ingen satt i drukkenskapsarresten.