Menu
Folk poserer foran en kopi av conferenceliga-trofeet i Tirana. Andre steder i byen var det opptøyer mellom fansen tirsdag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Politifolk skadd i opptøyer før finalen i conferenceligaen – Roma-fans sendt hjem

Titalls fotballsupportere er pågrepet for å angripe lokale innbyggere og skade politifolk før onsdagens conferenceligafinale i Albania.

Av NTB | 25.05.2022 13:15:54

Kriminalitet og rettsvesen: Tirsdag kveld ble det bråk i den albanske hovedstaden foran finalemøtet mellom Feyenoord og Roma. Ifølge nyhetsbyrået AP er 48 italienske og tolv nederlandske supportere pågrepet.

To ulike sammenstøt i Tirana førte til at 19 politibetjenter og fem albanske sivile ble skadd. Også tre italienske og to nederlandske fotballfans fikk skader i opptøyene.

Ifølge visepolitisjef Albert Dervishi i Tirana er 80 Roma-fans deportert tilbake til Italia. Politiet anbefaler lokale forretninger om ikke å tilby glassflasker til sine kunder.

Roma og Feyenoord er tradisjonsrike klubber med store tilhengerskarer. Det er ventet rundt 100.000 tilskuere til sammen i Tirana, selv om finalearenaen kun har kapasitet på rundt 21.000 tilskuere.

Det er opprettet supportersoner for hver av klubbene, og de ligger en kilometer fra hverandre. Tirsdag kveld havnet en gruppe på 200 Feyenoord-fans i bråk med politiet da de prøvde å ta seg til stedet der Roma-fansen holder til.

(©NTB)

Flere nyheter: