Menu
Demonstranter i Rotterdam fredag kveld. Foto: Media TV Rotterdam via AP / NTB

Politifolk skadd i nye korona-opptøyer i Nederland

Fem politibetjenter er skadd etter enda en natt med opptøyer i Nederland. Demonstrasjonene startet som en protest mot landets nye koronanedstenging.

Av NTB | 21.11.2021 21:36:16

Krig og konflikter: Lørdag kveld og natt til søndag ble det meldt om uro i en rekke byer, deriblant Haag og Rotterdam. Unge mennesker kastet fyrverkeri, satte fyr på sykler og ødela trafikkskilt. I minst ett tilfelle ble det kastet stein gjennom vinduet på en ambulanse som transporterte en pasient.

Politiet rykket ut med både hester og hunder for å gjenopprette ro og orden, og minst sju personer er pågrepet. Det er andre kveld på rad at protestene ender i harde konfrontasjoner mellom politi og unge demonstranter.

Fredag kveld kom situasjonen ut av kontroll i Rotterdam, og politiet skjøt på et tidspunkt inn i folkemengden. Fire personer ble brakt til sykehus med skuddskader, og lørdag var sosiale medier fulle av oppfordringer om å gå ut i gatene og ta revansj over politiet.

Saken skal etterforskes av Nederlands spesialenhet for politisaker.

Over 50 personer ble pågrepet i forbindelse med fredagens opptøyer i Rotterdam, rundt halvparten av dem mindreårige. Byens ordfører kalte opptøyene en «voldsorgie».

(©NTB)

Flere nyheter: