Menu
Kongresspolitiet undersøker bilen som ble brukt til å kjøre ned to politifolk utenfor Kongressen. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Politifolk påkjørt utenfor Kongressen

Politiet i Washington stengte ned Kongressen fredag etter at to politifolk ble påkjørt utenfor bygningen. En antatt gjerningsperson ble skutt og drept.

Av NTB | 02.04.2021 20:35:52

Politikk: Ifølge kongresspolitiet ble to politibetjenter skadd etter å ha blitt påkjørt ved en veisperring i nærheten. Mannen som kjørte bilen, ble pågrepet.

Både politibetjentene og den pågrepne ble kjørt til sykehus, og den ene av politifolkene er alvorlig skadd.

Føreren av bilen ble skutt av politiet og døde ifølge amerikanske medier på vei til sykehuset.

Det kom umiddelbart massivt med politi til stedet, og folk ble bedt om å holde avstand. Et helikopter landet like ved bygningen, ifølge en journalist fra NBC.

Det er ikke kommet noe informasjon om sjåføren. En reporter melder at han ble skutt da han kom ut av bilen med en kniv, men dette er ikke bekreftet.

Alle Kongressens bygninger ble stengt etter at det ble meldt om skyting i nabolaget, det som ble kalt en ekstern sikkerhetstrussel, og ansatte fikk beskjed om at ingen fikk gå ut eller komme inn.

Det har ikke vært noen fare for medlemmene av Kongressen, siden Kongressen ikke er samlet for tiden.

Fem personer døde under stormingen, hvorav en politimann, og over 300 mennesker er siden arrestert, inkludert medlemmer av ekstremistgrupper som Proud Boys og Oath Keepers.

FBI har gjort det klart at høyreekstremistiske grupper og noen Trump-tilhengere fortsatt utgjør en sikkerhetstrussel.

I de siste ukene er noen av sikkerhetstiltakene som ble innført etter stormingen, blitt opphevet. Blant annet er de høye gjerdene rundt kongressbygningen fjernet, og antall soldater fra nasjonalgarden i området redusert

Bilder viser politi som undersøker en blå sedan som hadde krasjet inn i en sikkerhetsbarriere på en av gatene som fører fram til Kongressen.

Episoden skjedde mens Washington fortsatt er på tå hev etter stormingen av kongressbygningen i januar, mens valget av Joe Biden som president skulle godkjennes av Kongressen.

(©NTB)

Flere nyheter: