Menu
To personer ble funnet drept i et boligkompleks på Otta mandag. Mannen som er pågrepet og siktet, ringte selv nødetatene om hendelsen. Foto: Bjørn Brandt / GD / NTB

Politiet vil fengsle drapssiktede på Otta – ønsker avhør med ham

Politiet ønsker å få gjennomført avhør med mannen som er siktet for dobbeltdrap på Otta. Mannen fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Av NTB | 02.08.2022 09:50:37

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet vil foreløpig ikke gi mange opplysninger om drapssaken. Verken kjønn og alder på de drepte, eller om de hadde en relasjon til mannen som er pågrepet, ønsker politiet å svare på nå.

– Siktede ivaretas av helsevesenet. Vi må få avklart når det er aktuelt å iverksette et avhør. Vi ønsker selvsagt å få til det så snart det lar seg gjøre, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det er ikke klart hvordan mannen vil stille seg til spørsmålet om varetektsfengsling. Hans forsvarer Anders Bjørnsen sa tidligere tirsdag til NTB at han håper å få avklart dette i løpet av kort tid.

– Jeg møtte klienten i går kveld, det var en kar som ikke hadde det så veldig bra. Vi har ikke diskutert skyldspørsmålet eller noe sånt, sier Bjørnsen.

Dalsveen vil heller ikke svare på om politiet har kontroll på et mulig drapsvåpen.

– Vi har bistand fra Kripos og fortsetter arbeidet på åstedet. Så fortsetter vi også med avhør av vitner og andre sentrale personer som vi ønsker å avhøre, sier Dalsveen.

– Det er for tidlig å gå inn på detaljer i etterforskningen når det gjelder hvem som har sett hva, sier politiadvokaten.

– Ut fra opplysninger på stedet ble det funnet to døde personer i en leilighet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet gjorde også søk etter andre personer som kunne være skadd, uten at det ble gjort noen funn.

Det vil bli oppnevnt en bistandsadvokat for de pårørende og politiet har også oppnevnt en pårørendekontakt.

Det var den siktede mannen selv som varslet politiet om drapene. Samtidig ringte også et vitne inn til politiet med de samme opplysningene. Politiet ønsker ikke å svare på spørsmål om hvem denne personen var, eller om det var flere personer i boligen da drapene skjedde.

Politiet opplyser at operasjonssentralen på Hamar mottok to meldinger om knivstikking i 18.10-tida. Politiet ankom åstedet klokka 18.24 og pågrep den siktede mannen i nærheten av åstedet.

Flere nyheter: