Menu
En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene ble funnet døde i en bolig på Storhaug i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Politiet vil fengsle dobbeltdrapssiktet i Stavanger i fire uker

En mann i 40-årene som onsdag meldte seg til politiet og ble siktet for dobbeltdrap på ekskona og en mann i 30-årene, vil torsdag gå med på varetektsfengsling.

Av NTB | 25.06.2020 11:34:28

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet vil i dag begjære fire ukers varetektsfengsling for mannen som er siktet for drap på en kvinne og en mann på Storhaug i Stavanger natt til onsdag.

– Varetektsfengslingen er på grunnlag av bevisforspillelsesfare, og vi vil be om to uker i full isolasjon, opplyser Lars Ole Berge, avsnittsleder på personavsnittet i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Siktede har samtykket til fengslingen og også samtykket til at fengslingsmøtet kan gå som såkalt kontorforretning. Det innebærer at partene ikke møter fysisk i rettslokalet. Dommeren vil da avgjøre fengslingsspørsmålet med saksdokumenter og skriftlig samtykke fra siktede.

Ifølge Stavanger Aftenblad satt siktede i avhør store deler av onsdagen

– Min klient erkjenner å ha forårsaket de to personenes død. Han har forklart at han var i leiligheten for å snakke med sin ekskone, sier Torstrup.

Et av etterforskningsskrittene som skal gjøres nå, er å ta en såkalt prejudisiell observasjon av siktede, for å vurdere om det skal foretas full judisiell observasjon. Det gjøres for å vurdere hvorvidt siktede var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Både siktede og de to avdøde er syriske asylsøkere.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal politiet holde sjalusi som et mulig motiv, men politiet har ikke bekreftet dette.

Aftenbladet har opplysninger om at det skal ha blitt brukt kniv og får opplyst fra politiet at det dreier seg om en spiss gjenstand.

Siktedes forsvarer Odd Rune Torstrup sier at hans klient onsdag ikke hadde tatt stilling til om han erkjenner straffskyld.

Kvinnen i 20-årene og en mann i 30-årene, som skal ha vært hennes nye kjæreste, ble natt til onsdag funnet døde på Storhaug i Stavanger, etter at siktede selv varslet politiet klokka 2.19.

(©NTB)

Flere nyheter: