Menu
Per Inge Omland, etterforskningsleder i Agder politidistrikt, møtte pressen etter funnet av en død person i de gamle gruvene ved Steinsås i Arendal tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet vet ikke om noe kriminelt har skjedd etter funn av død person i Arendal

Politiet vet foreløpig ikke identiteten på den døde personen som ble funnet i Steinsåsgruvene i Arendal, eller om noe kriminelt har funnet sted.

Av NTB | 19.05.2020 17:03:25

Kriminalitet og rettsvesen: Tidligere tirsdag uttalte politiet at funnet av den døde personen ses i sammenheng med den savnede Ørjan Solum (25), som sist ble sett i et boligområde like ved gruvene 25. mars.

– Klokken 13.20 gjorde brannvesenet et funn i Steinsåsgruvene av en død mann under vann. Personen har ligget på stedet en stund. Det er grumsete vann og utfordrende søkemiljø. Det har gjort at vi har brukt lang tid på å sikre stedet under vann ved hjelp av brannvesenet, sier etterforskningsleder Tor Inge Omland i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste på et pressemøte i 16.30-tiden at de vil jobbe utover ettermiddagen og kvelden med å få mannen opp fra vannet.

– Det kan vi ikke foreløpig. Nettopp på grunn av at søkemiljøet er så utfordrende. Vannet er grumsete med mange gjenstander. Vi jobber med det utover kvelden, sier Omland.

– Gruvene var et naturlig sted å lete fordi de er i nærheten av der den savnede sist ble sett, sier Omland til Agderposten.

Omland opplyser at det var dykkere som gjorde funnet.

Når den døde er brakt opp av gruvene, vil politiet starte undersøkelser på stedet. Deretter vil avdøde bli sendt til Oslo for obduksjon.

Familien til den savnede har fått beskjed om funnet av den døde personen.

Vanskelige forhold gjør at politiet ikke kan bekrefte om det er savnede Ørjan Solum som er funnet.

Mandag startet politiet og brannvesenet søk i gruvene. Fram til tirsdag formiddag ble det gjort overflatesøk og sikring av gruvene. Kort tid etter at grundigere søk ble startet opp i 12-tiden tirsdag, ble det gjort funn av en død person.

Flere nyheter: