fbpx
Menu
Politiet og politiinspektør Tommy Brøske holder pressebrief i forbindelse med forsvinningssaken av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet tror Lørenskog-bortføring var fingert for å skjule drap

Politiet går bort fra sin hovedteori i forsvinningssaken i Lørenskog. Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen kan ha vært fingert for å skjule et drap.

Av NTB | 26.06.2019 12:50:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er mest sannsynlig fortsatt at hun er utsatt for en alvorlig straffbar handling, men vi anser det mindre sannsynlig at vi står overfor en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er endret til at hun er drept, sier politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse onsdag.

Politiinspektøren utelukker likevel ikke at Hagen er bortført, men sier at den hypotesen er «betydelig svekket».

Politiet har kun operert med den nye hovedteorien i kort tid. Brøske understreker at det ikke er noen enkelthendelser som ligger bak det.

– Men jeg vil understreke at vi fortsatt ikke kan utelukke at vi kan stå overfor en bortføring, sier Brøske til NTB.

Ifølge Brøske endrer ikke den nye hovedhypotesen i stor grad hvordan politiet arbeider med saken.

– Jeg ønsker å understreke at dette samlet sett får få konsekvenser for saken. Det gjelder både gjennomført og pågående etterforskning, sier han.

Saken har hele tiden blitt etterforsket som en alvorlig straffbar handling.

– Det er tilsynelatende holdepunktet for hovedteorien om hvor det straffbare forholdet har skjedd, sier Brøske til NTB.

Han bekrefter at boligen er frigitt av politiet, men vil ikke kommentere om Anne-Elisabeth Hagens familie bor der.

– Vi mener jo at vi i disse ukene etter beste evne har forsøkt å unngå dette i størst mulig omfang, men at det kan være spor som har gått tapt kan vi ikke utelukke, sier han til NTB.

– Vi utelukker imidlertid ikke at arket er solgt i Norge, sier Brøske.

En grå varebil, som ble observert ved boligen til ekteparet bortføringsdagen, er fortsatt ikke blitt identifisert, og den er fortsatt interessant for politiet, opplyser Brøske.

Han vil ikke kommentere om noen er siktet eller mistenkt i saken.

Ingen har hørt fra Anne-Elisabeth Hagen siden hun klokken 9.14 om morgenen den 31. oktober i fjor tok en telefonsamtale til et familiemedlem. Politiet har heller ikke hørt fra personene som angivelig bortførte Anne-Elisabeth Hagen siden i vinter.

Politiet viser til den lange tiden som har gått, mangel på livstegn, valg av en lite egnet kommunikasjonsplattform til forhandling og fravær av kontakt de siste månedene.

Boligen til ekteparet i Sloraveien i Lørenskog var sperret av politiet for undersøkelser under etterforskningen. Den er fortsatt av interesse for politiet.

Brøske sier det er en overhengende fare for at bevis kan ha gått til spille.

Under pressemøtet kom politiet også med nye detaljer rundt trusselbrevet som ble funnet i bolighuset på Lørenskog. De mener å ha gode holdepunkter for å vite hvor papiret er produsert og solgt, men vil ikke kommentere detaljer ytterligere.

Flere nyheter: