Menu
Politiet beslagla i januar det de trodde var narkotika, men det viste seg at pakken inneholdt en gaudaost. Foto: Politiets Nettpatrulje, Øst politidistrikt / NTB scanpix

Politiet trodde de beslagla narkotika – viste seg å være en ost

Politiet aksjonerte i januar mot det de trodde var et narkotikasalg, men det viste seg at beslaget var en gaudaost.

Av NTB | 27.02.2020 16:46:42

Kuriosa og kjendiser: En sivil politipatrulje i Fredrikstad observerte to mistenkelige biler en kveld i januar utenfor et idrettsanlegg i sentrum av byen. De mistenkte en narkotikalevering og aksjonerte.

– Det ble funnet 58.000 kroner hos den ene og en innpakket firkant, som de trodde var hasj, hos den andre, forteller seksjonsleder for nærpoliti ved Fredrikstad politistasjon, Inge Jensen, til NRK.

Beslaget ble tatt med til politistasjonen, og da fikk politiet seg en overraskelse. Den brune pakken de hadde beslaglagt, viste seg nemlig å være en gaudaost på 1.123 gram.

– Ved nærmere undersøkelse viste det seg å være gaudaost, og med det synes vi at vi kan kalle det for Norges dyreste gaudaost, sier Jensen.

Både kjøper og selger ble pågrepet av politiet. Kjøperen ble overrasket da han fikk vite at han hadde betalt nesten 60.000 kroner for en ost. Begge kan vente seg en straff.

(©NTB)

Flere nyheter: