Menu
Politi på plass etter et knivangrep i Würzburg i Bayern i Tyskland. Flere personer er drept. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / AP / NTB

Politiet: Tre drept og flere skadd i knivangrep i Würzburg i Tyskland

Tre personer er drept og flere er skadd i et knivangrep i Würzburg i Bayern i Tyskland, opplyser politiet.

Av NTB | 25.06.2021 20:53:52

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har pågrepet en mistenkt. Det er foreløpig ikke noe som tyder på at det er en gjerningsmann til. Det er ingen fare for befolkningen, skriver politiet i det bayerske distriktet Unterfranken på Twitter.

Politiet oppgir at de pågrep gjerningsmannen etter å ha skutt ham, men at han ikke er livstruende skadd. Gjerningsmannen hadde psykiske lidelser, ifølge BR24. Han er en 24 år gammel mann fra Somalia som bor i Würzburg, ifølge politiet.

Nyhetsbyrået DPA får opplyst av kilder at fem personer skal være skadd, mens Bild melder om seks skadde.

Bild omtaler en video som skal ha blitt tatt av et vitne på stedet. På filmen kan man se en barbeint mann som er iført grå bukser og en beigefarget trøye. Han veiver med en kniv som er rundt 20 centimeter lang.

På videoen ser man personer som prøver å holde ham tilbake, og en person roper at mannen har stukket ned kvinne. Det blir kastet en stol mot ham, og enda en person forsøker å stanse ham med en kjepp eller en stokk.

Politiet ber folk om å ikke spre rykter og gjetninger. De har satt i gang en stor aksjon, og de har sperret av Barbarossaplatz i sentrum av byen.

Det bor rundt 130.000 personer i Würzburg, som ligger mellom Frankfurt og Nürnberg.

Flere nyheter: