Menu
Stig Millehaugen avbildet da han dro ut på permisjon fra Trondheim fengsel i forrige uke. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB

Politiet: Stig Millehaugen overføres til et annet fengsel

Stig Millehaugen, som onsdag ble pågrepet etter en uke på rømmen, fortsetter soningen i et annet fengsel, opplyser politiet.

Av NTB | 09.06.2022 12:00:54

Kriminalitet og rettsvesen: – Millehaugen blir senere i dag overført fra politiets arrest til et annet fengsel, uten at vi ønsker å kommentere hvilket fengsel det blir, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Fengselsleder Egil Gabrielsen i Trondheim fengsel bekreftet onsdag til flere medier at Millehaugen ikke ville sone videre hos dem.

Politiet skriver videre i pressemeldingen at Millehaugen har gitt en detaljert forklaring om både bakgrunnen for at han ikke møtte i Trondheim fengsel etter endt permisjon forrige onsdag, samt hva han har gjort i etterkant.

Politiet vil ikke gå ut i mediene med andre detaljer fra hans politiforklaring.

En mann ble i forrige uke pågrepet, mistenkt for å ha vært involvert i Millehaugens flukt. Mannen nektet for å ha hatt noe med saken å gjøre, og han ble raskt løslatt av politiet.

– Så snart politiet har avsluttet sin etterforskning av denne saken, vil vi fatte en påtaleavgjørelse både hva gjelder unndragelsen til Stig Millehaugen samt avgjøre saken mot personen som i forrige uke ble siktet for medvirkning til unndragelsen. Mistanken mot vedkommende er svekket etter Millehaugens forklaring i går kveld, skriver politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: