Menu
Overvåkingsfoto av etterlyste Stig Millehaugen der han går ut av Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB

Politiet: Stig Millehaugen er pågrepet

Forvaringsdømte Stig Millehaugen, som rømte da han var på permisjon fra Trondheim fengsel, ble pågrepet på Bøler i Oslo onsdag formiddag, opplyser politiet.

Av NTB | 08.06.2022 11:45:54

Pågripelsen skjedde uten dramatikk klokken 10.30 onsdag, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Han ble påtruffet av en politipatrulje rett ved Østmarksetra, De tok kontakt og foretok pågripelsen. Han var samarbeidsvillig. Det var ikke noe dramatikk rundt pågripelsen. Han var sliten og noe medtatt og er nå kjørt til arresten i Oslo, hvor han vil få oppfølging av helse, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til TV 2.

Han ble pågrepet ved en bolig like ved Ulsrudvann, et populært turområde.

– Han har ikke sagt så mye, men han har orientert oss om at han har vært i skogen og sagt seg villig til å la seg pågripe, sier Gulbrandsen.

– De var her oppe tidlig på dagen i går, på ettermiddag, så har det fortsatt utover kvelden og i natt. De har holdt på hele området rundt her, sier Engblom.

– Det var fullt av politi i hele skogen rundt omkring. Det var ganske mange som var rundt her.

Millehaugen møtte ikke opp i Trondheim fengsel etter endt permisjon forrige onsdag 1. juni. Politiet slo da riksalarm og har lett etter 53-åringen siden.

Han er dømt for to drap og har vært etterlyst både i Norge og i utlandet. Han har tidligere hatt fem-seks permisjoner.

I 1993 ble han dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år for å ha drept Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Også i 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

Daglig leder Jan Engblom på det populære serverings- og utfartsstedet Østmarksetra sier til VG at politiet har jobbet i området rundt siden tirsdag ettermiddag.

Millehaugen ble dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år i 2012.

Flere nyheter: