reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Politiet i Kristiansand har åpnet drapsetterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet død i boligen sin lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet starter drapsetterforskning i Kristiansand

Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en mann i 40-årene lørdag ble funnet død i Kristiansand. Mannen var sentral i Sian, skriver flere medier.

Av NTB | 04.10.2020 13:53:00

Kriminalitet og rettsvesen: Det var politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl som orienterte om utviklingen i saken på en pressekonferanse i Kristiansand søndag ettermiddag. Det var observasjoner og omstendigheter på stedet der den døde ble funnet lørdag ettermiddag som utløste full etterforskning.

– Politiet arbeider ut ifra flere hypoteser og en av dem er at denne personen er utsatt for en alvorlig straffbar handling og som følge av det har avgått med døden, sa Hegdahl.

Flere medier, blant dem VG og NRK skrev søndag formiddag at den døde var en sentral person i Sian (Stopp islamiseringen av Norge). Også kjente Sian-medlemmer har omtalt dødsfallet på sosiale medier.

– Det er ikke aktuelt å gå offentlig ut med identiteten til den døde. Det er kort tid siden pårørende er varslet og politiet vil ikke gå ut med identitet før avdøde er obdusert. Ingen er så langt siktet eller pågrepet i saken, sier politiadvokaten.

Han legger til at den døde skal obduseres snarest mulig

– Det er ingen konkrete holdepunkter for at dødsfallet er politisk motivert, sier Hegdahl til Dagbladet.

Politiet ble varslet om dødsfallet klokken 13.17 lørdag ettermiddag. En nabo fant mannen død i leiligheten sin i Suldalen av en nabo. Mannens pårørende ble varslet senere samme dag.

Mannen ble sist sett i live fredag 2. oktober.

– Politiet har sikret seg flere spor, informasjon som vi vurderer som interessante. Vi kan ikke være mer konkrete enn det. Det er en rekke mennesker som politiet ønsker å snakke med som kan ha viktige opplysninger, sier Hegdahl.

– Vi er i en helt innledende fase av denne etterforskningen. Handler om å innsamle mest mulig informasjon. Vi setter inn betydelig ressurser i dagene som kommer, sier politiadvokaten.

Kripos gir det lokale politiet bistand både med taktisk og teknisk etterforskning. Også Politiets sikkerhetstjeneste er koblet inn i saken.

Siden den døde ble funnet lørdag har etterforskerne foretatt flere avhør i saken. Det er også gjort en rekke taktiske og tekniske undersøkelser, et arbeid som vil fortsette i tiden framover.

Flere nyheter: