Menu
Politiet sperrer av deler av Karl Johans gate i Oslo som er pyntet med norske flagg. På grunn av koronapandemien er det i år en annerledes feiring av nasjonaldagen. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB

Politiet stanset 17. mai-tog på vei mot Slottet

Et 150 personer stort 17. mai-tog som demonstrerer mot koronarestriksjonene, ble stanset av politiet på vei opp Karl Johans gate mot Slottet i Oslo.

Av NTB | 17.05.2021 14:10:24

Kriminalitet og rettsvesen: – På Slottet var det et annet arrangement som pågikk. Derfor valgte politiet å stoppe dette alternative toget før det kom til Slottsplassen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til VG.

Han understreker at arrangementet gikk rolig for seg, men at politiet ønsket å forhindre at arrangementet på Slottet ble forstyrret. Toget var i 12.30-tiden nå på Egertorget, med vesentlig færre personer enn de opprinnelig var.

– Vi må i ettertid se på om det blir sterkere reaksjoner, men det er for tidlig å si per nå, sier Gulbrandsen.

Mange av deltakerne i toget er de samme som har deltatt i en rekke koronademonstrasjoner den siste tiden. I Oslo har opp mot 200 personer møtt opp til demonstrasjoner foran Stortinget flere lørdager den siste tiden. Der har de blant annet brent munnbind og hatt gruppeklem.

(©NTB)

Flere nyheter: