reklame for smiaa
Menu
Demonstranter lørdag i tog for George Floyd før det ble for voldsomt i Los Angeles. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB scanpix

Politiet skyter med gummikuler i Los Angeles

Politiet bruker gummikuler for å få kontroll på situasjonen i sentrum av Los Angeles lørdag, der det begynte med demonstrasjoner, men nå er ren vandalisering.

Av NTB | 31.05.2020 00:17:59

Krig og konflikter: Ifølge politiet blir politibiler satt fyr på, sprayet ned med graffiti og vinduer sparket inn i Los Angeles lørdag, noe som er bakgrunnen for skytingen med gummikuler fra politiets side.

CNN-reporter Paul Vercammen melder at demonstrasjonene begynte som fredelig marsj gjennom gatene og med synging av «Black Lives Matter» og «George Floyd», men da politiet forsøkte å stanse folkemengden og forhindre at demonstrasjonen flyttet seg videre, brøt konfrontasjonene ut.

Brannvesenet i Los Angeles melder for øvrig at de i tidsperioden mellom klokka 16 fredag og klokka 7 lørdag morgen hadde rykket ut til 46 såkalte «søppelbranner», mindre hendelser i sentrumsområder som mannskapene raskt fikk kontroll på. I tillegg til brann i søppelkonteinere rykket brannmannskaper ut til mange andre typer branner og demonstrasjonsrelaterte hendelser, blant annet ble brannslanger stjålet fra en brannbil og satt fyr på.

(©NTB)

Flere nyheter: