Menu
Politi og helsepersonell på plass ved Malmö Latinskola. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Politiet: Skadde i Malmö var ikke elever ved skolen

De to personene som er skadd etter en alvorlig hendelse ved Malmö Latinskola, er ikke elever ved skolen, sier politiet. Hva som skjedde, er ennå ikke kjent.

Av NTB | 21.03.2022 21:19:32

Kriminalitet og rettsvesen: En person er pågrepet, og politiet mener at vedkommende handlet alene.

– Akkurat nå foretas flere etterforskningstiltak, blant annet omfattende avsperringer og avhør. Kriminaltekniker er på plass og åstedsundersøkelse pågår, skriver politiet i en oppdatering klokka 20.30.

De opplyser også at det var cirka 50 personer i skolens lokaler under hendelsen. Den videregående skolen har i alt 1.100 elever, og det skal ha pågått øvelser i forbindelse med en musikal på det aktuelle tidspunktet.

Tilstanden til de skadde er heller ikke kjent, men øyenvitner har sagt til svenske medier at de to var blodige.

Skolens rektor, Fredrik Hemmensjö, uttalte like etter at hendelsen at det pågikk «dødelig vold» ved skolen.

– Dette er helt fryktelig, sier han til Aftonbladet.

– Alt tyder på at det har skjedd inne i skolens lokaler, men mer informasjon har vi ikke nå, sier politiets pressetalsperson Rickard Lundqvist til Aftonbladet.

Flere elever som hadde samlet seg utenfor skolen, ble bedt om å gå hjem, mens andre ble sittende i klasserommene, mens politiet undersøkte skolelokalene.

SVT har snakket med elever på skolen.

– Det kom inn politi som hadde trukket våpen og sa at skolen måtte evakueres. Men vi vet ikke hva som har skjedd, sier de til TV-kanalen.

Politiet opplyste tidligere at de mistenker at det er begått en grov forbrytelse ved skolen, men flere timer etter at alarmen gikk, er det fortsatt uklart hva som har skjedd.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 17.12 mandag ettermiddag. Like etter rykket et stort antall politifolk og flere ambulanser ut til skolen.

(©NTB)

Flere nyheter: