Menu
Politiet sier Otta-siktede har vært i kontakt med dem ved til sammen tre anledninger tidlig på 2000-tallet. Foto: Rusten, Ole Berg / NTB

Politiet sier de har vært i kontakt med Otta-siktede tre ganger tidligere

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med mannen som er siktet for å ha drept et eldre ektepar i Otta ved tre anledninger tidligere.

Av NTB | 04.08.2022 15:10:40

Kriminalitet og rettsvesen: – Det har vært stilt spørsmål ved om politiet har kjennskap til siktede fra tidligere. Politiet har forståelse for dette. Innlandet politidistrikt kan ikke se å ha hatt kontakt med siktede ut over ved ett tilfelle i 2005 og to tilfeller i 2006. Siktede er ikke registrert med andre straffesaker enn drapssaken han nå er siktet i, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

I samme pressemelding opplyser de at det var ekteparet Herma Gjetsund (født i 1939) og Odd Gjetsund (født i 1934) som de ble drept mandag kveld.

De to ble obdusert onsdag. Politiet har mottatt de foreløpige rapportene fra rettsmedisinerne.

– Vi går ikke inn på innholdet i disse, skriver politiet.

– Det antas at det vil bli behov for flere avhør av siktede i tiden framover, skriver politiet.

De opplyser videre at påtalemyndigheten fortsatt arbeider med å oppnevne sakkyndige for å foreta rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

Politiet sier det fortsatt er mye etterforskning som gjenstår.

– Det er satt på det mannskap som er nødvendig for å gjennomføre en rekke etterforskningsskritt i den fasen vi nå er inne i. Vi ber fortsatt om forståelse for at vi av hensyn til etterforskningen ikke kan gå inn på detaljer fra saken, melder politiet.

Siktede ble avhørt onsdag. Politiet sier de vil vurdere fortløpende når det skal foretas ytterligere avhør.

Det var mandag kveld at politiet mottok melding om knivstikking på Otta i Sel kommune. Den siktede ringte selv inn og varslet om hendelsen, noe et vitne også gjorde. Mannen ble så pågrepet like ved åstedet der ekteparet i 80-årene ble funnet drept.

Flere nyheter: