Menu
Politi aksjonerte mot hundrevis av ungdommer som samlet seg til fest og protest mot koronatiltakene i Bois de la Cambre-parken i Brussel. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

Politiet ryddet Brussel-park for festende ungdommer

Belgisk politi tok i bruk vannkanoner og tåregass for å rydde en park i Brussel der hundrevis av unge hadde samlet seg i strid med koronarestriksjonene.

Av NTB | 01.05.2021 19:09:28

Medisin og helse: Den såkalte Boum 2-protesten er en oppfølger til en parkfest i protest mot koronatiltakene i forrige måned som politiet brøt opp med hester og vannkanoner.

Utpå ettermiddagen lørdag samlet stadig flere seg i Bois de la Cambre-parken. Fyrverkeri ble skutt mot politiet som sto klar til å aksjonere.

– Vi ser at helsetiltak ikke blir respektert. Operasjonen med å rydde området vil derfor starte, kunngjorde politiet på Twitter før politibiler og pansrede kjøretøyer rullet inn på gresset.

Det var få tegn til motstand da festdeltakerne trakk seg tilbake, selv om en søppelbøtte ble påtent.

– Vi er her for å beskytte vår frihet. Munnbind? Det bruker jeg ikke lenger. Jeg vil være fri, sa en 18-åring fra Flandern, mens andre ropte «frihet, frihet».

Belgia har i stor grad vært nedstengt siden oktober på grunn av høye smittetall. Men vaksineringen går stadig raskere, og myndighetene sier at utekafeer kan gjenåpne 8. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: