Menu
Dette området i Gråtådalen har vært forbudt for ferdsel siden fredag 18. mars. Pilen viser hvor Nato-flyet styrtet. Foto: SHK / NTB

Politiet opphever ferdselsforbudet etter flystyrt i Beiarn

Ferdselsforbudet i Gråtådalen i Nordland oppheves i løpet av helga og erstattes med avsperring av et mindre område. Et Nato-fly styrtet i området 18. mars.

Av NTB | 01.04.2022 15:49:26

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet vil i løpet av helgen oppheve ferdselsforbudet som gjelder for ulykkesåstedet og området rundt i Gråtådalen i Beiarn kommune, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det forbudte området vil deretter erstattes med avsperring av et mindre område på 100 ganger 300 meter. Politiet vil om kort tid gå i gang med å sette opp fysiske sperrebånd rundt området.

Overflygingsforbudet oppheves også, dette med øyeblikkelig virkning. Det er en anmodning fra Forsvaret som ligger til grunn for at området blir gjort tilgjengelig igjen.

Området har vært stengt for ferdsel i to uker. Fire amerikanske soldater døde da et militærfly av typen V-22B Osprey styrtet i Gråttådalen fredag 18. mars under Nato-øvelsen Cold Response.

(©NTB)

Flere nyheter: