reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Huset til Tom Hagen i Sloraveien 4 på Fjellhamar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet om Hagen-saken: Hovedhypotesen styrket etter nye funn

Politiet opplyser at de har gjort funn de mener er relevante etter pågripelsen av Tom Hagen. De mener drapshypotesen er ytterligere styrket.

Av NTB | 08.06.2020 17:49:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Siden pågripelsen har politiet gjort en del relevante funn som vi mener kan være egnet til å belyse saken ytterligere, og som i hvert fall ikke svekker den rådende drapshypotesen. Det betyr ikke at hypotesen om kidnapping ikke er under arbeid lenger. Den jobbes fortsatt med. Men det er hovedhypotesen som er ytterligere styrket, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i Øst politidistrikt til NRK.

Politiets hovedhypotese er at Anne-Elisabeth Hagen er drept, men saken ble lenge etterforsket som en bortføringssak.

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, reagerer på politiets handlemåte.

– Jeg registrerer at politiet fortsetter å komme med belastende utsagn om Tom Hagen i mediene. Politiets mediestrategi er komplett uforståelig for meg. Etter min oppfatning skal ikke norsk politi oppføre seg slik, sier han til kanalen.

Politiet mener fortsatt det er skjellig grunn til å mistenke at boligen er åsted for drap.

3. juni ga Eidsivating lagmannsrett politiet tillatelse til å fortsette arbeidet med å ransake Tom Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog.

I tillegg til Hagen er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Mannen nekter straffskyld.

Til TV 2 opplyser Hrenovica at politiet mener å ha nye beviser mot Tom Hagen, men han vil ikke kommentere hvorfor ikke Hagen er blitt pågrepet på nytt.

Tom Hagen ble i slutten av april pågrepet og siktet for drap på sin ektefelle, noe han nekter for å ha gjort. Samtidig startet politiet en grundig ransaking av ekteparets bolig i Lørenskog.

(©NTB)

Flere nyheter: