Menu
Politiets sikkerhetstjeneste og Forsvarets etterretningstjeneste skal samarbeide også om etterretning, noe forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og justisminister Monica Mæland (H) mener vil styrke det allerede eksisterende samarbeidet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Politiet og Forsvaret skal samarbeide om etterretning

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Forsvarets etterretningstjeneste skal heretter samarbeide også om etterretning i utlandet, skriver VG.

Av NTB | 06.07.2021 12:23:55

Krig og konflikter: Politiets sikkerhetstjeneste driver innenlandsetterretning, mens Etterretningstjenesten driver utenlandsetterretning. Flere og flere av sakene treffer begges samfunnsoppdrag, og nå skal de samarbeide også om såkalt fremmed etterretning, skriver avisen.

Det er spesielt økningen i cyber-angrep og at trusselbildet har utviklet seg i takt med den rivende teknologiske utviklingen, som har aktualisert samarbeidet.

– Vi ser at truslene mot statssikkerheten og samfunnssikkerheten i mye større grad glir over i hverandre. Teknologien gjør at truslene kommer på andre måter, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

De hemmelige tjenestene har siden 2013 samarbeidet i det de har kalt Felles kontraterrorsenter, som ligger i Nydalen. Nå utvides senteret til også å inkludere etterretning og skifter derfor navn til Felles etterretning- og kontraterrorsenter (FEKTS).

Justisminister Monica Mæland (H) er glad for at samarbeidet tjenestene imellom styrkes. Hun sier at det blir en mer helhetlig tilnærming til trusler og trusselaktører, som vil styrke det eksisterende kontraterrorsamarbeidet.

(©NTB)

Flere nyheter: