reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet utenfor leiligheten der avdøde Dan-Eivind Lid ble funnet drept. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet mener at Sian-aktivist i Kristiansand ble drept

På bakgrunn av den foreløpige obduksjonsrapporten mener politiet i Kristiansand at 48 år gamle Dan-Eivind Lid ble drept.

Av NTB | 05.10.2020 14:23:13

Kriminalitet og rettsvesen: Det sa politiadvokat Morten Formo i Agder politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om dødsårsaken, men kunne bekrefte at det var Lid som ble funnet død lørdag. Politiet opplyste også at de leter etter én eller to gjerningspersoner.

Ingen er så langt siktet eller pågrepet i saken. De pårørende etter Lid har fått oppnevnt Bjørge Tveito som bistandsadvokat.

Lid var engasjert i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian), men foreløpig mener politiet at det ikke er noe som tyder på at det ligger et politisk motiv bak drapet.

– Ingenting tyder på at det er et politisk motiv, men vi holder alle muligheter åpne, sa politiadvokat Morten Formo på pressekonferansen mandag ettermiddag.

Han opplyste likevel at de på bakgrunn av avdødes politiske engasjement som Sian-aktivist vil holde PST orientert om saken.

Borettslaget der Lid bodde og ble funnet drept har en rekke overvåkingskameraer. Videoene fra disse kan bli sentrale bevis, skriver TV 2.

Lid ble funnet død i sitt hjem i Kristiansand lørdag. Han skal ha blitt funnet med synlige skader, og politiet etterforsket først dødsfallet som mistenkelig. Mandag har krimteknikere fra både lokalt politi og Kripos vært inne i leiligheten.

Det var en nabo som fant Lid død i leiligheten sin i 13-tiden lørdag.

Flere nyheter: